Informatie

25 september - 25 september

19:30 - 22:00 uur

25

Feestelijke Slotavond

Fenna Ograjensek – sopraan,

Marco Bakker – bariton,

Robert Weirauch – piano.

 

 

Marco Bakker en Fenna Ograjensek, 2 generaties zangers met liederen, opera, operette en musicals. Uniek in Wittem!

Programma

Dichterliebe – Schumann Im wunderschönen Monat Mai
Ich will meine Seele tauchen
Italienisches Liederbuch – Wolf Auch kleine Dingen können dich entzücken
Wer rief dich denn?
Wie lange schon war mein Verlangen?
Ich hab in Penna einen Liebster wohnen
Lieder Schubert Gute Nacht
Der Lindenbaum
Ständchen
An die Musik
Lieder op. 43 – Brahms Von ewiger Liebe
Die Mainacht
Mozart opera Hai gia vinta la causa
Porgi amor
Bei Männern welche Liebe fühlen
Pauze
Favorieten uit de operette Weisst du es noch?
Dunkelrote Rosen
Meine Lippen sie küssen so heiss
Lippen schweigen
Let’s go to the musical! Some enchanted evening
A little bit in love
One hand one heart
Lonely town
The impossible dream

Marco Bakker debuteerde in 1965 tijdens het Holland Festival met de mannelijke hoofdrol in de opera “ De Droom” van de Nederlandse componist Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “Orfeo” in hetzelfde festival o.l.v Bruno Maderna.

In zijn lange loopbaan bouwde Marco een breed opera- operette en concertrepertoire op en werd uitgenodigd in diverse concertzalen in binnen-en buitenland. Hij was prijswinnaar in de internationale vocalistenconcoursen van München, ’s Hertogenbosch en Rio de Janeiro. Marco Bakker is een veel gevraagd concertzanger. Hij zong al meer dan 300 maal de Christuspartij in Bach’s “Mattheus Passion” o.a. in Berlijn, Antwerpen, Londen, Wenen en Amsterdam. De afgelopen jaren maakte Marco Bakker concerttournees in Canada en het Caribisch gebied. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid door zijn vele Televisie-en Radioprogramma’s en de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten zoals “Ein Abend in Wien” en “Wien bleibt Wien”.
Marco heeft nog steeds niet te klagen over aanbiedingen in binnen- en buitenland, zijn fantastische stem is uniek. Weinig zangers is het gegeven om op hoge leeftijd nog zo prachtig te kunnen zingen als Marco Bakker. Een jong klinkende stem, gave techniek en verbluffend interpretatievermogen. Het lijkt alsof Marco de laatste jaren ‘nieuwe’’ registers open trekt. Het is een waar genoegen om naar deze zanger te luisteren.

Fenna Ograjensek, sopraan, is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek. Fenna studeerde eerst klassieke zang en opera aan het Maastrichts’ Conservatorium bij Yvonne Schiffelers en vervolgde haar studie aan The Juilliard School in New York bij Edith Bers waar ze haar graduate diploma behaalde. Momenteel wordt Fenna gecoacht door Gemma Visser.
Als operazangeres was Fenna twee jaar verbonden als Young Artist aan de Florida Grand Opera in Miami. Tegenwoordig werkt zij als freelance zangeres. Zo werkte zij samen met o.a. Opera Zuid, Central City Opera, New Jersey Opera Theater, Zomeropera Alden Biesen, Holland Opera en het Théâtre du Capitole in Toulouse. Haar concerten brachten haar naar grote concertzalen over de hele wereld, zoals Carnegie Hall, het Concertgebouw Amsterdam en Konzerthaus Freiburg.
Als cultureel verbinder wil Fenna haar talenten inzetten om een bijdrage te leveren aan een bruisend cultureel leven in de regio waar ze woont. Ze organiseerde samen met Limburgse collega-artiesten het Mijn Barbaraconcert met het Metropole Orkest, maakte drie succesvolle producties met Opera 2.0; El Rey (over politicus Jos van Rey), De Berg van Tom (over de Olympische strijd van Tom Dumoulin) en Lijf Live; Liefde in tijden van corona en bedacht talloze concertprogramma’s.
Van 2007 tot 2021 was ze de drijvende kracht achter de Stichting Muziek Jong voor Oud. Vanaf het eerste uur is ze artistiek leider van het Zomerfestival Voerendaal, dat in 2020 haar eerste lustrum vierde. In 2018 richtte ze samen met Sybrand van der Werf het nieuwe operagezelschap Opera Compact op, waarvoor ze zakelijk leider is.

Robert Weirauch (1974) studeerde piano en compositie aan het Conservatorium Maastricht, bij respectievelijk Tonie Ehlen en John Slangen. Vanaf 2006 is hij werkzaam aan het Conservatorium Maastricht als pianocoach, waarbij hij voornamelijk blazers en zangers begeleidt. Daarnaast speelt hij piano en celeste bij Philharmonie Zuidnederland en geeft hij kamermuziek en liedrecitals. Sinds kort is hij ook werkzaam als dirigent bij het Geleens Mannenkoor Mignon als opvolger van Sonja Feenstra.