Informatie

26 april - 26 april

20:00 - 22:00 uur

15

Parels uit het jiddische repertoire

 Klezmers Techter, oftewel de ‘dochters van klezmer’, staat dit jaar garant voor de opening van het concertprogramma van CultuurFonds Wittem (CFW). Klezmermuziek is min of meer een vast onderdeel van het programma van CFW. Dit keer is de keuze gevallen op vier dames uit de regio Mainz die samen al sinds 1994 het ensemble Klezmers Techter vormen. In die afgelopen dertig jaar hebben zij met veel succes de harten van het publiek weten te veroveren. Opvallend: het is één van de weinig vrouwelijke klezmerbands die op vrijwel alle grote festivals worden uitgenodigd! 

Het genre klezmer komt oorspronkelijk uit het jiddisch sprekende Oost-Europa, maar deze muziek is daarnaast ook altijd sterk beïnvloed geweest door niet-jiddische muziek. Ook  Klezmers Techter put uit soms totaal verschillende stijlen, van klassiek tot nieuwe muziek en jazz. Dat levert muziek vol contrasten op, muziek die over lijden en verlangen gaat, over bittere tijden, maar ook tegelijkertijd over groot geluk.  

Klezmers Techter wordt gevormd door de virtuoze klarinettiste Gabriele Kaufmann, muzikale alleskunner Almut Schwab (accordeon, cymbalon en fluiten), contrabassiste Nina Hacker en (speciaal voor dit concert in Wittem) de Israëlische zangeres Shai Terry (mezzosopraan), die een aantal muzikale parels van traditionele Jiddische en Hebreeuwse liederen ten gehore brengt.        

Klezmers Techter is op vrijdag 26 april te gast in de Kloosterbibliotheek Wittem, aanvang 20.00 uur. De entree voor deze avond bedraagt 15 euro. De kassa is vanaf 19.00 uur open. Reserveren voor dit concert kan per mail via jefbrauers49@gmail.com of telefonisch via 06-10212183.