Informatie

11 mei - 11 mei

20:15 - 22:30 uur

25

U kunt vooraf aan dit concert eventueel genieten van een heerlijk concert diner, dit bestaat uit:

  • vers gemaakte champignonroom soep
  • diamanthaas van Limburgs rund
  • truffeljus
  • aardappel garnituur en verse groenten
  • creme brûlée

Prijs per persoon € 37,50, graag vooraf reserveren via deze link , of bel met 085-4010010

 

Lei Wang and Friends van Philzuid met 14 musici (strijkers)

Musici
Violen – Lei Wang, Malgorzata Michalik, Corinna Baldus, Ana Nebodora, David Ernst, Wilfred Sassen, Roland van Mil, Kaori Oshita
Altviolen – Armen Nazarian, Alès Hrdlicka, Stefano Sancassan
Celli – Anton Ivanov, Jan Baerts
Contrabas – Dennis Pientak

Programma

Pyotr Ilyich Tchaikovsky Serenade for strings
Pauze
Gustav Holst St Paul’s Suite
Astor Piazzolla Oblivion
Astor Piazzolla Primavera Porteña

Lei Wang studeerde aan het Conservatorium van Shanghai, het Koninklijk Conservatorium Brussel en bij de vermaarde violisten Mihaela Martin, Salvatore Accardo en Boris Belkin.
In de loop van haar carrière won zij diverse toonaangevende prijzen en concoursen. Sinds 2013 is Lei eerste concertmeester bij Philzuid. Zij is artist in residence in seizoen 2023/24 (een samenwerking tussen PLT en Philzuid).
Over het concert schrijft ze: “Ik vind het speciaal om met een voor deze gelegenheid samengesteld strijkorkest een meer casual klassiek concert te geven voor de Kunstdagen Wittem.
De werken van Holst, Tsjaikovski én Piazzolla klinken misschien eenvoudig maar zijn voor strijkers zeer veeleisend. Ik verheug mij erop.”

Philzuid is voor de vierde keer in grote bezetting te gast in Wittem. Zij gaven eerder acte de présence als kamerorkest met werken van Beethoven, Ravel en Wagner, speelden met 15 solisten werken van Mozart en Beethoven en in 2017 hoorden we 18 strijkers in de Verkärte Nacht van Schönberg en het sextet van Brahms in orkestversie. Imposante concert ervaringen!