Informatie

3 september - 3 september

20:15 - 22:00 uur

20

Sterre Konijn – zang, duduk en tekst
Mike Boddé – piano en tekst
Merel Vercammen – viool, vibrandoneon en tekst

Programma
Het programma staat in het teken van De Nacht in al zijn facetten. En volgens Boddé horen daarbij: het wakker liggen, het piekeren, de hartstocht, de liefde, de erotiek en diverse andere menselijke eigenschappen die zich met name in de nacht manifesteren. De voorstelling is een waar muzikaal spektakel in het schemerduister. Nachtelijke jazz, chansons, improvisaties en natuurlijk nocturnes, de nachtmuziek uit de klassieke wereld. Muziek van Nina Hagen, Paul McCartney, Chopin, Astor Piazzolla. Het is van alles wat met één thema: de nacht of eigenlijk het moment dat je bíjna in slaap valt. De muzikale voorstelling heeft tot nu toe lovende reacties gehad over de verrassende zangeres Konijn, de ongelofelijke violiste Vercammen en natuurlijk Mike Boddé. Zoals ook al bleek bij hun korte televisie optreden bij Podium Witteman is het muzikaal een gouden combinatie. En dat samen met de boeiende verhalen van Mike Boddé belooft het een zeer bijzondere avond te worden.

Mike Boddé: ‘Bij deze voorstelling zou ik het eigenlijk een compliment vinden als mensen slaperig worden.’

Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en hun nachtmerries.
Laat je meevoeren naar het moment waarop het onderbewuste spreekt, het moment dat creativiteit het licht vindt. Luister naar nachtmuziek in het schemerduister; nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en natuurlijk ‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld. En hoe donker het ook wordt, de drie zorgen altijd dat er een vlammetje in de duisternis blijft branden; een nachtlampje van mooie muziek, de muziek van het nachtlicht.

 

Merel Vercammen studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours.
Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen. Merel kreeg haar eerste vioollessen toen ze vijf jaar was en studeerde vanaf haar vijftiende aan het Utrechts Conservatorium bij Eeva Koskinen. Aan het Royal College of Music behaalde ze zowel haar Bachelor of Music als Master of Performance diploma bij Jan Repko.
Merel bespeelt een viool uit 1820 van de Italiaanse bouwer Andrea Postacchini, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Zangeres Sterre Konijn heeft met haar grote interesse voor muziek, taal en theater een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Sterre studeerde klassiek zang, heeft een master Muziektheater en leerde alle mogelijkheden van de stem kennen in haar opleiding aan het Deense Complete Vocal Institute.
Daarnaast studeerde zij Italiaans en Kunstgeschiedenis.
Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek, van jazz tot hedendaags klassiek en speelt daarnaast viool en theremin. Zij heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het grensgebied van muziek en theater. Zij zong, speelde en componeerde in muziektheaterproducties van o.a. Silbersee, Theater Sonnevanck, Ulrike Quade Company, Conny Janssen Danst, Tafel van Vijf, Herman van Veen en Theater Tol. Daarnaast is zij als zangdocente verbonden aan de Arnhemse Toneelschool.
Zij won in 2014 het Concours de la Chanson Alliance Française.

 

 

Mike Boddé reisde op zijn negentiende naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Terug in Rotterdam, ging hij naar het conservato­rium en studeerde vervolgens Chinees in Leiden. Na deze studie ging hij samen met studiegenoot Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze gingen verder als Ajuinen en Look, maar door hevige depressies was Boddé enkele jaren niet in staat op te treden. Hij  schreef daarover het boek Pil.

Bekend bij het grote publiek werd Boddé vanwege zijn optreden in het Nederlandse tele­visieprogramma Kopspijkers. Naast de barman zonder naam met paardenstaart en Rotterdamse tongval imiteerde hij talloze bekende figuren. Boddé en Van Luyn maakten van 2005 tot 2010 wekelijks een entertainmentquiz, De Mike & Thomas Show. Deze VARA-show kreeg in 2007 de Beeld en Geluid Award in de categorie Amusement. In december 2008 startte hij in samenwerking met actrice Hadewych Minis een nieuw liedjesprogram­ma: Gelukkig met Hadewych en Mike. Tegenwoordig is hij vaste gast in het programma Podium Witteman, waar hij liedjes zingt en mini-le­zinkjes houdt.