Informatie

6 april

20:00 - 22:00 uur

15

 De prachtige Kloosterbibliotheek Wittem vormt het decor voor het jubileumconcert waarmee slavisch-byzantijns koor Sobornost het feestjaar  afsluit, waarin het 25-jarig bestaan van de vereniging werd gevierd. Het wordt een bijzonder concert, want op zaterdag 6 april treedt niet alleen het jubilerend koor op; als gastsolisten zijn sopraan Polina Iashchuk (begeleid door pianiste Abigail Richards)  en het ‘Familie-ensemble Spelthaen’ aanwezig. Ook mezzo-sopraan Lilit Satie, vele jaren als lid/soliste én als tweede dirigent van Sobornost verbonden aan het koor, laat van zich horen. Het jubilerend koor staat sinds bijna twee jaar onder leiding van Luciano Meloni. 

Sopraan Polina Iashchuk is afkomstig uit Omsk in West-Siberië. Zij woont inmiddels alweer enkele jaren in Limburg. Na haar studie in Omsk verhuisde zij naar Sint Petersburg waar ze afstudeerde. Polina trad op met verschillende concertprogramma’s in diverse Europese landen. Ook was ze verbonden aan het befaamde  Solistenkoor van de Philharmonie uit Sint Petersburg. In dit concert zingt Polina enkele aria’s, waaronder het bekende ‘Song from the Moon’  uit Rusalka. Ook schittert zij in het fraaie Only in Sleep, een hedendaags solowerk voor soliste en koor.  

  Lilit Satie (foto) rondde haar masters solozang en haar bachelor koordirectie af aan het Maastrichtse Conservatorium. De mezzosopraan voelt zich in uiteenlopende genres thuis. Lilit werkte mee aan verschillende grote producties in ons land. In Wittem zingt Lilit onder meer samen met Polina het bekende duet Barcarolle van Jacques Offenbach. 

Het ensemble van Patrick Spelthaen (foto) bestaat  uit leden van de muzikale familie Spelthaen (Bocholtz).Trompettist Patrick (beroepsmuzikant en dirigent van diverse verenigingen), musiceert samen met echtgenote Maureen (baritonsax), zoon Kai (trompet) plus vriendin Orly op hoorn. De jongste muzikale spruit, Sam, zorgt op slagwerk voor ondersteuning! Het repertoire is voornamelijk licht klassiek getint.

Kaartjes kunnen gereserveerd worden bij Jef Brauers, 06-10212183 en via mail: jefbrauers49@gmail.com       De avondkassa is vanaf 19.00 uur geopend bij de hoofdingang van het klooster (aan de wegkant van het complex). Vanaf 19.00 uur is ook de refter open waar u voorafgaand aan het concert, in de pauze en na afloop van het concert een drankje kunt nuttigen!