Informatie

11 september - 11 september

14:00 - 16:00 uur

10

Uitvoerenden:
Marc Huynen – trompet
Jo Didderen – contrabas
David Laborier – gitaar

Onder de majestueuze bomen in de voormalige buitenkapel van  de Kloostertuin optredens van jonge blazers uit de regio en een combo van trompettist Marc Huynen. De noten tuimelen door de bladeren.

 De SLIMVitzkids (voor de pauze)

De Vitzkids is een jeugd bigband. De muzikanten zijn tussen de 8 en 16 jaar en zijn leerlingen van de muziekscholen van Heerlen, Aken en Maastricht. De band wordt kundig gecoacht door trompettist Marc Huynen. Het repertoire bestaat uit swingende, groovy jazzcomposities van oa. Art Blakey, Joe Zawinul en Herbie Hancock.

Doelstelling: jonge muzikanten al vroeg in aanraking brengen met jazzmuziek, met veel aandacht voor improvisatie, samenspel en speelplezier.

Er is ruimte voor fun en spontaniteit met soli voor ieder op elk niveau. Bigband the SLIM Vitzkids, is een van de  van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien.
De band speelde al met beroemde muzikanten zoals Benjamin Herman en Eric Vloeimans

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc Huynen trio (na de pauze)

 

De Heerlense trompettist Marc Huynen speelt met zijn trio stukken van zijn laatste 2 cd’s: Heevesj en Retrouvailles. Dit repertoire omvat zowel klassieke thema’s als ook bekende Limburgse liedje welke worden bewerkt tot jazzmuziek.

Werken van o.a. Fauré, Monteverdi, Bach en Purcell maar ook Wiel Knipa en Beppie Kraft worden met een jazz-feel gespeeld, waarbij improvisatie centraal staat.
Laat u zich verrassen.
Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de Luxemburgse topgitarist David Laborier.